Trending Tags

5 tips voor het selecteren van uw converter

De algehele prestaties van de meeste standaardauto’s met standaardmotoren zijn meestal het beste bij het gebruik van aandelenconverters. Kleine veranderingen in nokkenassen die het vermogensbereik in RPM verhogen, kunnen een andere converter vereisen. Als u zich in deze situatie bevindt, moet u een nieuwe kopen. Houd rekening met het volgende wanneer u een omvormer voor uw voertuig probeert te selecteren:

1.) Race-converters zijn niet voor gewone auto’s!

Het is belangrijk om te begrijpen dat als uw auto op een gewone weg rijdt, dit hoogstwaarschijnlijk geen raceauto is. Omvormers van raceauto’s zullen geen bevredigende prestaties leveren voor een normaal voertuig, dus verspil uw tijd niet aan het kijken naar dat soort omvormers.

2.) Selecteer een omvormer voor uw motortype

Installeer geen omvormer die is ontworpen voor een klein blok in een auto met een motor met een grote cilinderinhoud of een hoog koppel. Sommige bedrijven vermelden in hun advertenties “niet voor gebruik met big-block-engines”. Deze verklaring betekent niet dat de converter van lage kwaliteit is en dat de extra toque van een sterk draaiende big-block-motor het zal doden. Dit betekent ook dat de efficiëntie van de koppeling bij lage snelheden meer is ontworpen voor motoren die minder koppel produceren. Big-block-motoren met hoog koppel of zelfs small-block-motoren met een grote cilinderinhoud moeten converters gebruiken die nauw zijn afgestemd op hun vermogen bij lagere motortoerentallen.

3.) Voeg geen converter toe, deze is te los met een Street RPM Engine

Als je een raceauto hebt en je doet dit, dan kom je veel te vroeg in de kwartmijlsrace zonder RPM te zitten. De meeste voertuigen zijn ingesteld om de kwart mijl in een hoge versnelling af te leggen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de efficiëntie van Wandler/dc-dc sterk wordt beïnvloed door het motortoerental bij het trapzaad. We hebben gezien dat losse converters bijna 1.000 RPM in hoge kwaliteit slippen en dit moet worden meegewogen in de selectie van converters.

4.) Houd rekening met alle variabelen zoals bandenmaat, overbrengingsverhouding en maximaal toerental

Alle gerenommeerde leveranciers van onderdelen zullen naar deze aspecten van uw auto vragen voordat ze u uw converter verkopen. Ken al deze kenmerken voordat u uw onderdeel gaat kopen.

De juiste converter zorgt voor wat kruip in Drive bij uw normale stationaire snelheid en zorgt voor normale acceleratie in het verkeer zonder overmatige slip en hoge RPM. Het zorgt voor een constante snelheid op de weg zonder merkbare veranderingen in het motortoerental bij het beklimmen en afdalen van heuvels.

5.) Een koppelomvormerkoppeling kan uw omvormer verbeteren

De koppelomvormerkoppeling (TCC) kan worden gebruikt om alle koppelvermenigvuldiging voor dragracen, wegraces te stoppen en veel racers zullen de TCC al in de tweede versnelling gebruiken om een ​​directe koppeling tussen de motor en de achteras te bieden. Hierdoor kan een relatief losse converter worden gebruikt voor maximale startlijnprestaties en toch de voordelen van volledige krachtoverdracht tijdens de run en het laagst mogelijke toerental bij valsnelheden.

De koppelingen met meerdere schijven verhogen de hoeveelheid wrijvingsmateriaal om de houdkracht aanzienlijk te vergroten wanneer de TCC wordt toegepast. Het pompdeksel en de pompconstructie zijn gemaakt van veel sterkere materialen om hun vorm goed te behouden. Deze omvormers zijn verkrijgbaar bij de meeste bedrijven voor toepassingen waarbij de gebruiker van plan is de TCC te gebruiken wanneer de motor op volle kracht draait en ze willen dat al het geproduceerde vermogen rechtstreeks naar de transmissie gaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous post Hoe kies je de juiste maat tafellamp voor je consoletafel?
Next post Doelen Vermogen 1250 Watt Omvormer PWRINV1250W