Trending Tags

Voeg streaming video’s toe aan uw beoordelingspagina

Kijk je graag video’s op internet? Blijkbaar doen VEEL mensen dat. Google vond het fenomeen belangrijk genoeg om $ 1,65 miljard uit te geven om YouTube te verwerven en zijn positie als leider in videofeeds veilig te stellen.

Maar is er echt een reden waarom de gemiddelde webmaster zijn eigen op video of audio gebaseerde portal niet kan maken? Zou dat niet moeilijk zijn om te proberen? Nou, dat was vroeger zo, maar het is niet meer waar.

Welnu, op basis van het feit dat je dit artikel nu leest, durf ik te veronderstellen dat het volgende waar is: ergens in het verleden, mogelijk zelfs recentelijk, kwam het bij je op dat het maken van een YouTube-achtige website een leuk ding om te doen. Maar toen gooide hij het idee weg nadat hij zich realiseerde dat het toevoegen van video- en audioclips aan uw website tijdrovend en vervelend kan zijn. Om nog maar te zwijgen over de technische intimidatie. Maar zoals ik al zei, dat hoeft niet meer zo te zijn. Als u bereid bent een paar honderd dollar uit te geven aan software om uw website van stroom te voorzien, kunt u in een mum van tijd aan de slag.

Naar alle waarschijnlijkheid wil je echt niet concurreren met YouTube voor verkeer. Maar misschien kan de onroerendgoedsite die u in gedachten had, profiteren van het streamen van audio en video. Of misschien is deze restaurantgids of de website voor het bouwen van modelvliegtuigen – korte instructievideo’s over het bouwen van RC-vliegtuigen misschien net wat je nodig hebt…

Beginnen ideeën te ontkiemen? Lees dan verder om erachter te komen hoe u eenvoudig een video- of audiosite kunt opzetten.

Dus wat zijn de obstakels voor ons als webmasters die zo’n site willen opzetten? Nou, je hebt waarschijnlijk al verschillende multimediawebsites onderzocht om te zien hoe ze audio- en videoclips presenteren aan hun bezoekers. De meeste van deze websites bieden nu gestreamde inhoud aan, wat betekent dat de muziek- of videostream slechts een paar seconden nadat je op de afspeelknop hebt gedrukt begint te spelen. U hoeft niet te wachten op een volledige download. Bezoekers, zelfs degenen met hogesnelheidsverbindingen, hebben gewoon niet zoveel geduld. Daarom moet u de inhoud onmiddellijk verstrekken.

Er zijn twee basismanieren om dit te doen. Ten eerste kunt u een speciale server installeren die is geoptimaliseerd voor het streamen van audio- en videobestanden. Dit kan u echter een arm en een been kosten, afhankelijk van de server die u kiest. Het is ook iets waar je niet mee te maken wilt hebben als je het kunt vermijden. De tweede optie is een eenvoudigere Streamplayers.nl methode, progressieve streaming genaamd, waarbij u een verzoek doet aan uw reguliere webserver om het bestand te streamen op een manier dat het vrijwel onmiddellijk kan worden afgespeeld wanneer de eerste batch bytes wordt ontvangen. Dit is niet zo efficiënt als een dedicated streamingserver, maar tenzij je een website met veel verkeer hebt, zijn de resultaten bijna niet te onderscheiden. Dit is de optie die in dit artikel wordt beschreven.

Er zijn verschillende toepassingen op de markt om progressieve of pseudo-streaming te beheren. De moeilijkheid bij het gebruik ervan ligt in de hoeveelheid werk die nodig kan zijn om HTML-code toe te voegen aan afzonderlijke pagina’s van uw website om de toepassing op te roepen, die vervolgens uw audio- of video-inhoud zal streamen. Wat je echt nodig hebt, is een soort geautomatiseerde oplossing. Een applicatie waarmee u of uw bezoekers eenvoudig de te streamen inhoud kunnen uploaden en vervolgens achter de schermen alle bestandsopslag en HTML-linkopmaak voor u kunnen doen.

Gelukkig is er minstens één app die dit allemaal voor je doet (dit wordt vermeld in het vak hieronder). In dit geval gebruikt de toepassing een op Flash gebaseerde client genaamd Wimpy, die in verschillende incarnaties bestaat. De meest bekende van de Wimpy-spelers is de Wimpy MP3-speler, waarmee je MP3-bestanden kunt afspelen vanuit een fraaie Flash-jukebox. Het uiterlijk van deze speler wordt bestuurd door een skin, en er zijn er letterlijk tientallen om uit te kiezen, sommige met draaiende wijzerplaten, knipperende volumebalken, enzovoort. Een alternatief voor het plaatsen van een jukebox op uw pagina’s is om simpelweg een knop te plaatsen waarmee u een MP3-track kunt afspelen of pauzeren. Dit is de Wimpy Button-speler. Het is handig voor pagina’s waar u op zoek bent naar eenvoud of waar paginaruimte schaars is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next post Waarom is digitale marketing zo belangrijk?