Trending Tags

Wat zijn de verschillen tussen bromfietsen en scooters?

Bromfietsen en scooters worden steeds populairder vanwege hun lagere gebruikskosten en aanschafprijzen, zelfs de verzekering kan zeer redelijk zijn. Dus wat zijn de verschillen tussen de twee soorten voertuigen?

Ontwerp

Een bromfiets op gas is een straatlegale 50cc-motorfiets die wordt aangedreven door gas. De originele, oudere bromfietsen hebben over het algemeen pedalen om de motor te starten en waren een van de eerste hybride voertuigen die menselijke pedaalkracht gebruikten om de motor te starten en een gasmotor om hem aan te drijven na het opstarten. In feite is de naam afgeleid van MOtor en PEDal. Scooters zijn echter een recentere uitvinding en hebben meestal een sleutelstart- of kickstartmechanisme.

Zowel scooters als bromfietsen hebben meestal een zogenaamd instapframe. De grotere scootermotoren zijn achterin en onder de bestuurdersstoel geplaatst, die normaal gesproken groot genoeg wordt gemaakt om een passagier te vervoeren. De kleinere bromfietsmotor wordt meestal op het achterste aandrijfwiel geplaatst. Een van de andere voor de hand liggende belangrijkste verschillen is dat Goedkope scooters een platform hebben waarop de voeten kunnen rusten; terwijl bromfietsen pedalen of een stang voor een voetsteun hebben.

Prestatie

Een traditionele 50 cc pedaalbromfiets is meestal begrensd om niet snel boven de 35 mph te komen, terwijl een scooter over het algemeen een grotere cilinderinhoud heeft, meestal ongeveer 125 cc, en betere acceleratie- en topsnelheidscijfers. Scooters hebben een topsnelheid van ruim 50 mph en tot 70 mph, afhankelijk van het motorvermogen. De oudere bromfietsen hebben geen versnellingen, omdat schakelen door hun beperkte snelheid niet nodig is. Maar ik weet zeker dat we allemaal onze oren hebben bedekt als een bromfiets op topsnelheid voorbij raast en schreeuwt als een gemartelde bij!

Kosten en inkoop

De originele bromfietsen op gas kun je nog steeds kopen, compleet met pedalen, al hebben ze vanwege hun leeftijd vaak wel wat onderhoud nodig. De grotere motorafmetingen en superieure prestaties maken scooters duurder in aanschaf en gebruik dan bromfietsen. Gasbromfietsen zijn echter goedkoop in aanschaf en zeer goedkoop in verzekering. U kunt een gebruikte bromfiets op gas kopen voor ongevee en meer. U betaalt meer danĀ  voor nieuwere gebruikte scooters en bromfietsen.

Bromfietsen en scooters en de wet

In sommige landen is er geen leeftijdsgrens voor het rijden op een bromfiets; de meer gebruikelijke toegestane leeftijd is echter 15, voor scooters is het gebruikelijker dat een motorrijbewijs vereist is en daarom is de leeftijdsgrens dezelfde als die voor motorfietsen. Dit is de reden dat bromfietsen op gas vaak het eerste gemotoriseerde voertuig zijn dat iemand bezit vanwege de lagere beperkingen op de rijleeftijd in de meeste landen over de hele wereld. Ze zijn langzaam en redelijk veilig, als ze correct worden bestuurd en de chauffeur de juiste training heeft. Nogmaals, de vereiste opleiding die toekomstige chauffeurs moeten hebben, verschilt sterk, afhankelijk van het land van verblijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous post Uw huis verwarmen in de winter
Next post Online generieke apotheken ontworpen voor uw gemak